Iklan

VISIT KUALA LUMPUR @ RM299 (USD70 / GROUP)

VISIT KUALA LUMPUR @ RM299 (USD70 / GROUP)
VISIT KUALA LUMPUR @ RM299 (USD70 / GROUP) - click picture for more details

Rabu, 21 Februari 2007

Nasihat

nasihat? ape menatang tu? makhluk? bende?
nasihat adalah sesuatu perkataan yg kuar dari mulut seorang manusia ke atas manusia lain yg bertujuan menegur kesalahan yg org lain buat atau saje-saje(nak tunjuk alim).
maksud yg tersirat ini adalah rekaan semata-mata. tiada kene mengene antara yg hidup ato mati katak.

ape kepentingan nasihat? bg org lain memang bergune atau penting tp bg aku plak, SIA-SIA JE BG NASIHAT KAT ORG YG MMG TAK PAHAM BAHASA!
huh puas aku!


sbb ape aku ckp camtu? sbb nasihat ni dah tak relevan lg skang. sbb aper? org kite dah takmakan nasihat!!

cuber korang tengok kemalang yg berlaku tiap-tiap hari. semakin lame semakin meningkat! sbb aper? polis tutup mate? PM buat derk je? PBT senyap cam sipot? Pak Menteri Goyang telinge sambil makan twisties?

tak! tak! sume salah! sbbnyer salah rakyat malaysia itu sendiri! dah nak naik kematu mulut org atasan ni bg nasihat. kalo bwk moto ke kete slow-slow. jgn bwk mcm mak ayah kiter je yg bayar road tax. tp ape yg jadi? NOTHING!!!!!!!!!!!!!!!!!

itu blum lg masuk pasal rogol, mencuri dan pelbagai lg maksiat dan perangai mcm saudara ISRAEL yg rakyat malaysia buat. itu sume dah diberi nasihat. tp sumer x jalan.

contoh yg paling best, berjuta rupiah eh ringgit malaysia kerajaan malaysia belanjakan duit korang utk membanteras masalah merokok ni. tp hampeh!!!

bapak aku plak kate, kalo kerajaan ikhlas nak banteras mesti die dah haramkan rokok tu. kerajaan sengaje je nak kaut untung sbb die tau org akan beli walo mcm mane pon.

pakcik aku plak kate, kerajan tau korang ni mmg lembab dlm pemikiran dan bodoh sepoi-sepoi bahasa. sbb tu diorang beli gak walo dah mmg mahal.

aku plak nak kate, tu sume alasan pak pandir bg org yg mmg telinga tebal mcm bontot kuali. korang ingat kerajaan suke-suke jer nak rosakkan otak korang. buat ape diorang nak roasakkan otak yg mmg dah rosak? btul tak??? huhuhuuhh(gelak SAMBIL ANGKAT KAKI DAN TANGAN)

korang pkir snang ker nak trus haramkan rokok yg mmg dah jadi darah daging korang? mcm mkn nasi gak. kalo korang pegi USA. tiap-tiap hari makan sayur ngan roti mcm kambing sampai muker iras-iras kambing. sehari due bleh thn tp kalo dah seminggu tak makan bende nasik tu, mesti kate loye lah, nak muntah lah, bkn tekak kite lah. btul tak????? (angkat bontot plak)
sbb tu kerajaan buat pelan-pelan kempen tu sbb xnak org ramai mengamuk sbb nak daun pokok tua tu(tembakau). tp org kiter tak onah pikir pon pasal ni.

banyak lg yg aku nak bg tau kat korang tp malas plak taip. asyik mengumpat jer pnat gak mulut tangan ni. aku ngumpat gune tangan bkn mulut(mencarut lg tak tentu pasal)

aku ade cadangan. tp tak taulah korang ni setuju ker tak. RAKYAT MALAYSIA NI PERLU DIKUTUK DAN DIMALUKAN DULU BARU NAK SEDAR DAN TAUBAT AKAN KESALAHAN DIORANG. BKN DENGAN NASIHAT LEMAH LEMBUT.

kpd kerajaan yg masih nak buat kempen, tak payah lah.... cube try cadangan hamba yg kacak dan hensem thp brad pit(abg sedare) agar duit yg ade jimat sket.

- kempen taknak merokok kpd kempen taknak mati atau nak hidup lame. pastu letak muke org yg nak mampos sbb rokok besar-besar dlm bas. gambar betol! bkn gambar hiasan atau TIADA KENE MENGENE DGN YG HIDUP ATAU MATI.

- KEMPEN KESELAMAT JALAN RAYA kpd kempen NYAWA ANDA TIADA SPARE PART KAT HOSPITAL. mesti seram diorang dgr. hahahhha(gelak cam evil)

- KEMPEN JAUHI AKTIVITI REMPIT(entah, aku pon xpnah dgr) kpd KEMPEN SELAMAT JALAN KAWAN-KAWAN YG MEREMPIT. NYAWA ANDA TIDAK BERHARGE KPD KAMI.

- KEMPEN JGN MEMECUT KAT HIGWAY kpd KEMPEN MARI BERLUMBA DGN PIHAK POLIS
- REMAJA LEPAK plak, tampal muker mat lepak ni merate-merate atau same kan tabiat buruk lg huduh diorang ni dgn tiang-tiang or tembok-tembok kat KLCC sbb muker dah mcm tembok pecah!!! ahakz(gelak lg mcm ikan todak sembelit)

- maksiat a.k.a buat dose. ajak je diorang buat video free kat mesjid wilayah. siap bg lg dana khas dlm membantu karyawan-karyawan mude yg tak berkesempatan ni. siapkan kamera sejibik cam pilem holywood.

amacam cadangan aku? best tak?

1 ulasan:

adibah faatima berkata...

best giler!! aku xsangke otak kau sungguh gelige..
aku suka kempen rempit tuh.. sgt2 la btol.. bwat ape kte habiskan mase nak membantu dorg kalau dorg sendiri yg carik maut kan?
nyusah kan hidop org je.. maksudnyer mereka2 tuh kurang kasih dan perhatian..