Iklan

VISIT KUALA LUMPUR @ RM299 (USD70 / GROUP)

VISIT KUALA LUMPUR @ RM299 (USD70 / GROUP)
VISIT KUALA LUMPUR @ RM299 (USD70 / GROUP) - click picture for more details

Khamis, 27 Ogos 2015

Masa muda?

Assalamualaikum

Hehehe lawat betul aps ni. Main redah je umur. Kikiki... Gambar kenangan masa jadi fasilitator bawah Alfarabi Consultant. Rindunya zaman ni... Sob sob sob

Setelah guna aps. Tak ingat nama dia. Main teka umur. Kadang-kadang tepat.




Gambar Asal. Hehe


Masa ni masih ringan. Wakaka












p/s: one-xox prepaid, internet laju, sms murah, call jimat! dapatkan dengan hanya RM10 sekeping. COD untuk sekitar putrajaya, cyberjaya, dengkil.


  • internet laju
  • sms murah
  • call jimat
  • harga RM10


013 - 282 5823
013 - 282 5823
013 - 282 5823
013 - 282 5823
013 - 282 5823
013 - 282 5823
013 - 282 5823

Rabu, 26 Ogos 2015

15 biji iPhone 6 dan RM16k untuk dimenangi! Berita baik!

Assalamualaikum...

Semua sedia maklum, XOX Mobile dan anak syarikatnya, ONEXOX SDN BHD adalah syarikat telekomunikasi yang sedang meningkat naik. Jadi, untuk menghargai pelanggan setia mereka berjumlah hampir 650,000 orang (650 ribu), pihak syarikat telah menawarkan hadiah berupa 15 biji iPhone 6 serta wang tunai hampir RM16,000 untuk dimenangi!

Syaratnya mudah, hanya top up minima RM50 untuk melayakkan secara auto kedua-dua cabutan bertuah ni. iPhone 6 dan wang tunai sehingga RM16,000 adalah cabutan berlainan di mana, pemenang iPhone dipilih secara harian manakala wang tunai dipilih selepas tarikh 31 Ogos 2015.

Kepada yang masih belum mendaftar, bolehlah berbuat demikian dengan menghubungi saya segera. Mana tahu, rezeki anda menang hadiah menarik. Tak rugi pun top up banyak-banyak kerana kredit tu boleh digunakan.

boleh rujuk link ni:

Link 1
Link 2
Link 3


Terima kasih
Hadiah cabutan terbuka kepada pelanggan XOX Mobile dan ONEXOX SDN BHD



Hadiah KHAS terbuka kepada pelanggan ONEXOX SDN BHD SAHAJA


p/s: one-xox prepaid, internet laju, sms murah, call jimat! dapatkan dengan hanya RM10 sekeping. COD untuk sekitar putrajaya, cyberjaya, dengkil.


  • internet laju
  • sms murah
  • call jimat
  • harga RM10


013 - 282 5823
013 - 282 5823
013 - 282 5823
013 - 282 5823
013 - 282 5823
013 - 282 5823
013 - 282 5823

Khamis, 20 Ogos 2015

Terima Kasih semua!

Assalamualaikum

Memang betullah, rezeki Allah tu ada di mana-mana sahaja. Mula-mula aku mula jual simkad Onexox Prepaid ni, hampir setiap malam aku akan merembo (buka meja jual simkad). Pasar malam sudah, depan bank sudah, uptown sudah dan banyak tempat lagi. Dapatlah tarik pelanggan sorang-dua. Merembo dengan member je, Zainuddin. Kadang-kadang berlima. Heheh seronok!

Suatu hari aku terpikir, kenapa tak cuba promosi menggunakan FB, IG, Blogger dan semua berkaitan atas talian kan? Kalau keluar merembo ni pelanggan dapat je tarik cuma kos tu meningkat... Duit minyak, duit makan dan sebagainya perlu jugak diambil kira. Jadi, aku buat keputusan masuk je bulan Ramadhan, aku terus stop merembo. ALHAMDULILLAH rezeki tak pernah putus walaupun ramai penjual simkad onexox ni aku tengok rajin merembo. Tapi tak bermakna aku aku berhenti merembo. Hehehe maaflah dah mula melalut... kikiki. Dengan merembo ni jugak kita belajar skil berkomunikasi. Jika sebelum ni pemalu, sekarang dah kurang malu. Wakakaka

Kepada sesiapa yang nak bertanya lebih lanjut berkaitan Onexox ni, bolehlah wasap, sms, call ataupun jumpa mana-mana area putrajaya, cyberjaya, dengkil, kajang, bangi. Insyaallah boleh diaturkan. Terima kasih semua!




p/s: one-xox prepaid, internet laju, sms murah, call jimat! dapatkan dengan hanya RM10 sekeping. COD untuk sekitar putrajaya, cyberjaya, dengkil.


  • internet laju
  • sms murah
  • call jimat
  • harga RM10


013 - 282 5823
013 - 282 5823
013 - 282 5823
013 - 282 5823
013 - 282 5823
013 - 282 5823
013 - 282 5823

Rabu, 19 Ogos 2015

Review - Fantastic Four

Assalamualaikum




Nak cerita pasal filem terbaru - Fantastic Four. Filem ni bukan sambungan kepada filem Fantastic 4 yang dulu tu, tetapi adalah sebuah filem yang dibuat semula tetapi menceritakan sejarah awal kenapa dorang ni boleh dapat kuasa-kuasa pelik tu dan macam mana dorang dapat nama. Jangan bandingkan dengan filem sebelum ni sebab memang ada sedikit persamaan tetapi jalan cerita dan cara penceritaan tak semua sama. Filem sebelum ni mula-mula cerita terus dah kenal satu sama lain. Tapi yang terbaru ni bermula dari budak, sampailah kepada kuasa yang dorang dapat. 

Serius 40 minit pertama sangatlah membosankan sampai aku rasa nak keluar panggung. Tapi member pujuk suruh sabar. Lepas tu semakin menarik dengan aksi dan jalan cerita. Cuma tak suka watak perempuan tu, lakonan Kate Mara sebagai Sue Storm. Macam kaku sangat dan takda perasaan bila berlakon. Dah kena tembak pun muka macam "oh, kena tembak eh" camtulah. Hahaha. Yang lain pulak berlakon ok, bagus tapi macam takda chemistry antara satu sama lain. Seolah-olah, kau berlakon filem tu, aku berlakon filem ni. Kikikiki aku cuma suka jalan cerita dan cara dia olah filem ni. Samalah macam filem Spiderman, Cinderella, dan pelbagai lagi filem yang dibuat semula tetapi lain dari filem sebelumnya. Aku lebih suka cerita macam tu dari mula-mula je filem terus tonggeng-tonggeng berlawan. Kikikiki

Apa pun, 3.5 bintang. Tu je,,




p/s: dapatkan simkad Onexox Prepaid dengan harga cuma RM10 sekeping. Internet Laju, SMS Murah, Call Jimat. Hubungi 013 - 282 5823. Untuk penerangan percuma, whtsapp je...

Ingin diluahkan..

Assalamualaikum

Kita hanya mampu merancang, tapi Allah juga yang menentukan... Kadang-kadang kita dah rancang sebaik mungkin tetapi masih belum terlaksana. Mungkin Allah ada perancangannya sendiri. Buat masa ni, teruskan usaha dan tawakal. Insyaallah segalanya berjalan lancar..




p/s: dapatkan Plan Prepaid dengan tempoh sah kredit sehingga 28 bulan atau 850 hari, SMS percuma sehingga 1800 SMS, panggilan serendah 5 SEN ke semua rangkaian dan internet laju. Berminat? Hubungi saya 0132825823

Van Putih Penculik - Betul ke Bohong?

Assalamualaikum

Petikan dari Harian Metro

Lawan tiga penculik

Sungai Petani: Seorang lelaki beraksi bagaikan hero ketika menyelamatkan kanak-kanak perempuan berusia 11 tahun yang bergelut dengan tiga lelaki dalam cubaan culik di Jalan Sekolah Kebangsaan Sungai Pasir, di sini, semalam.

Kejadian dipercayai berlaku jam 7 pagi ketika kanak-kanak terbabit yang juga anak tunggal dikatakan ke padang berhampiran rumahnya untuk mengutip batu bagi aktiviti di sekolah sebelum dihampiri lelaki berusia 20-an yang datang menaiki van.

Ibu mangsa yang mahu dikenali sebagai Aini, 30, berkata, anaknya memaklumkan ketika leka mengutip batu, tiba-tiba lelaki datang menghampiri lalu menarik lengannya dengan kuat.
“Ketika itu, berlaku pergelutan antara anak saya dengan lelaki terbabit sebelum muncul lelaki berusia 30-an menaiki motosikal datang membantunya.

“Anak saya memberitahu lelaki yang membantunya turut dihalang dua lelaki berusia 20-an yang berada di dalam van berwarna putih dengan menggunakan parang dan ketika itu, anak saya mengambil kesempatan melarikan diri,” katanya ketika dihubungi, di sini.

p/s: Dulu pernah baca kenyataan pihak berkuasa, jangan percaya pasal penculik van putih. Kisah ni pernah popular dalam aplikasi whatsapp 2 tahun lepas. Pihak berkuaa pernah keluar kenyataan akan menyiasat sesiapa yang menyebarkan "khabar angin" ni. Tapi sejak akhir-akhir ni, semakin banyak cerita pasal van putih ni dalam akhbar. Yang mana satu ni? Betul ke Bohong?







p/s: dapatkan Plan Prepaid dengan tempoh sah kredit sehingga 28 bulan atau 850 hari, SMS percuma sehingga 1800 SMS, panggilan serendah 5 SEN ke semua rangkaian dan internet laju. Berminat? Hubungi saya 0132825823

Isnin, 17 Ogos 2015

TRIP AROUND KUALA LUMPUR JUST RM299 or USD70 PER TRIP!!

Assalamualaikum

We provide tour around Kuala Lumpur and Putrajaya, Malaysia as low as RM299 (USD70) for one trip. Our service start from 9 am until 9 pm. The tour around Kuala Lumpur by a list of visits required by the customer. You can choose a place you want to visit or our suggestion. 

This is not a car rental services but a guiding services. We just provide service bringing tourists to visit around Kuala Lumpur, e.g.  zoos, parks, shopping centers and so on. The price includes car, driver, soft drinks and snacks. RM299 for one group, not for every single person. YES, RM299 OR USD70 ONLY. The maximum number of tourists is 3 or 5 person based on car types. We do not provide services for large groups.


RM299 (USD70) per trip (includes) :-


  1. Car
  2. Driver
  3. Snacks
  4. Soft drinks
  5. 9 a.m to 9 p.m
  6. choose place to visit or our suggestion
  7. pick up at your hotel at 9 a.m
  8. maximum 3 or 5 person based on car
  9. USD70 / RM299 - it is not for one person, but for whole trip.


For more information, please email us at

kayrolldin@gmail.com.

Hopefully satisfied with our services.


Thank you.

# tour around Kuala Lumpur
# cheaper trip
# low price trip around Kuala Lumpur
# USA
# visitor
# visit malaysia 2015
# Kuala Lumpur, Malaysia
# cheap




Perodua Axia - Maximum 3 person (click picture to enlarge)


Perodua Alza - Maximum 5 person (click picture to enlarge)






p/s: dapatkan Plan Prepaid dengan tempoh sah kredit sehingga 28 bulan atau 850 hari, SMS percuma sehingga 1800 SMS, panggilan serendah 5 SEN ke semua rangkaian dan internet laju. Berminat? Hubungi saya 0132825823

Khamis, 13 Ogos 2015

12 HOTEL HEBAT

Asaalamualaikum die-hard-fans sekalian... kikikiki

Saja nak kongsi artikel dari Harian Metro Online ni. Gambar sumber Mr. Google


12 kolam renang hotel paling unik

Selalunya jika anda merancang percutian ke mana negara sekalipun, sudah pasti hotel yang selesa dan tenang menjadi pilihan utama. Selain faktor itu, jangan lupa untuk turut menimbangkan hotel yang menawarkan kolam renang dengan pemandangan menakjubkan. Dipetik dari MailOnline Travel, berikut ialah 12 hotel yang memiliki reka bentuk kolam renang hotel yang paling unik dan menarik di dunia.




LeCrans Hotel & Spa di Crans-Montana, Switzerland.
Berendam dalam kolam renang di pergunungan Alps yang membeku pasti bukan menjadi aktiviti pilihan utama. Namun, hotel ini menawarkan kolam air panas supaya pengunjung boleh berenang sambil menikmati pemandangan gunung bersalji.





Hotel Hanging Gardens, Bali, Indonesia.
Lupakan restoran dan bar mewah kerana ia bukan lagi keutamaan jika anda berkunjung ke hotel ini.
Hanging Gardens mempunyai kolam renang yang dibina menghadap hutan hijau yang menakjubkan.





Hotel The Library, Koh Samui, Thailand.
Kolam renang di hotel ini terkenal kerana airnya yang kelihatan berwarna merah. Warna merah itu bagaimanapun bukan berpunca daripada air tetapi jubinnya





Hotel Marina Bay Sands, Singapura.
Kolam infiniti adalah tarikan utama di hotel mewah ini. Dibina pada tingkat 57, ia menawarkan pemandangan menakjubkan bandar raya moden di Asia ini. Kolam ini diberi nama infiniti kerana terletak di teres terbuka dan mempunyai penghadang yang tidak kelihatan, membuatkan air seolah-olah jatuh ke bawah.





Hotel Ladera Resort, St Lucia.
Dengan pemandangan indah Pergunungan Piton dan Laut Caribean, hotel ini antara destinasi popular untuk pasangan berbulan madu. Setiap bilik mempunyai kolam renang peribadi dengan tempat makan terbuka bagi membolehkan pengunjung menikmati pemandangan menakjubkan.





Hotel Blue Lagoon, Iceland.
Hotel Blue Lagoon dibina berhampiran kolam air panas semula jadi yang terletak di atas rabung Mid Atlantic. Walaupun kolam ini terbuka kepada semua tetapi ada laluan yang menghubungkan ke hotel ini.





The Oberoi Udaivilas, Udaipur, India.
Baru dianugerahkan gelaran ‘hotel terbaik di dunia’, resort mewah yang luas di barat India ini pasti akan memberikan pengalaman menarik kepada pengunjung. Ia juga mempunyai kolam renang yang mengelilingi bangunan hotel umpama istana ini




Hotel Holiday Inn, Shanghai, China.
Kolam renang di hotel ini mungkin tidak sesuai bagi mereka yang takutkan ketinggian. Terletak di tingkat 24, kolam renang ini hanya berlantaikan kaca. Namun, pengunjung tidak perlu risau kerana sebahagian besar kolam ini berada dalam bangunan.




Phoenix Seagaia Resort, Jepun.
Hotel ini memiliki pantai buatan manusia yang dikenali sebagai Ocean Dome. Ia lengkap dengan ombak, pasir, pokok kelapa dan gunung berapi tiruan. Ocean Dome juga memiliki bumbung yang boleh dibuka dan ditutup bagi melindungi pengunjung dari cuaca di luar.





Resort San Alfonso del Mar, Chile.
Diiktiraf sebagai hotel yang memiliki kolam renang terpanjang di dunia. Kolam dengan panjang hampir 1 kilometer memberi kebebasan kepada pengunjung berenang tanpa bertembung dengan orang lain. Mengadap pantai, kolam ini juga mempunyai pemandangan menakjubkan.





Hotel Sanctuary Swala, Tangarire, Tanzania
Jika anda mahukan suasana semula jadi Afrika, Hotel Sanctuary Swala adalah jawapannya. Hotel mewah ini mempunyai kolam renang dengan pemandangan hutan di Afrika. Walaupun terletak di kawasan terbuka dan terdedah kepada haiwan liar, namun ia dijaga rapi oleh pekerja hotel. Jadi pengunjung tidak perlu meragui kebersihannya.





Pelican Hill Resort, California, Amerika Syarikat.
Kolam di hotel ini yang diberi nama Coliseum memegang gelaran kolam bulat terbesar di dunia dengan diameter 41.4 meter. Resort ini dibina untuk memberi pengalaman seperti berada di Itali dengan reka bentuk yang bertemakan empayar Rom.


Layan............





p/s: dapatkan Plan Prepaid dengan tempoh sah kredit sehingga 28 bulan atau 850 hari, SMS percuma sehingga 1800 SMS, panggilan serendah 5 SEN ke semua rangkaian dan internet laju. Berminat? Hubungi saya 0132825823