Iklan

VISIT KUALA LUMPUR @ RM299 (USD70 / GROUP)

VISIT KUALA LUMPUR @ RM299 (USD70 / GROUP)
VISIT KUALA LUMPUR @ RM299 (USD70 / GROUP) - click picture for more details

Sabtu, 5 Mei 2007

Unbelievable, I am an actor now!

Bertempat kat kolej aku (International Islamic College), akan diadakan satu pesta tahunan kali kedua yg mmg bese dilakukan dgn penuh meriah oleh setiap kolej yg baru lepas melepaskan student dr azab belajar atau dlm name manje die, KONVOCATION. Pesta kat kolej aku ni plak ma,e die IIC CONVEST ’07.

Antare beberapa rancangan kerjesame di antare IIC dan UIA. Banyak gak acare yg rakan2 seangkatan aku buat. Gerai jualan, pameran, permainan, dan teater. Sume tu berlaku start dr 3 May, 07 sampailah 8 May, 07. Aku jemput korang dtg bwk family dan sesape je yg ade kat umah tu. Dan jgn lupe bwk duit banyak2. Kalo boleh rm100 setiap sorang setiap hari selame 6 hari kitorang berpesta. Bkn mahal brg kitorang tp murah nak mampos!!! Sbb tu korang kene bwk banyak duit!!

Cerita pasal pesta konvo ni, korang tau ker sbb ape setiap kolej mesti nak buat pesta? Jgn kate kolej je, sume IPTA dan IPTS kat malaysia ni suke buat pesta konvo. Pnah tanyer ke pihak atasan or CEO korang? Kesimpulan dr ape yg aku dpt dr org2 atasan kolej aku, kononnyer tujuan pesta ni dibuat adelah bg meraikan pelajar2 yg baru lpas graduation! Lagi satu, nak bg dorang satu kenangan yg tak dpt dorang lupekan pas abis belajar kat sini.

Tp aku tau sbb sebenarnyer. Itu pon dr sumber2 yg bleh dipercayai. . Antarenyer:

1) nak cover blk sume hutang yg dorang amik mase nak buat convo, bkn pesta convo.

2) nak cover blk duit yg hilang mase dorang bele korang kat dlm intitusi sbb duit course mmg tak ckup bg anak bini.

3) mase nilah nak kumpul duit belanje tahunan banyak2!!

4) kalo bg org sewa tapak gerai, lg banyak duit dapat. Poket pon tak ckup kalo ade lime je!

5) saje nak bg bdk2 yg blum dpt merase convo buat keje berat2 dan pengalaman yg mmg akan terbenam kat dlm setiap sanubari student dorang!!!! Padan muke kitorang!!

6) kolej tak femes2 walopon dah 5 thn bkk. Sbb tu dornag nak bg orng knal!!

7) $#%$#^#

8) &^$$&^$&%$

9) ^%#^%#^. %&^%%*^* 768767 &^%$^$%$&*????????????

10) ^%&^%&^______*%*^%*%*_________)&)*&)(*&)&)???????????????????

Paham???????? Layan......................................................................................................

p/s: aku tak sangke dpt blakon teater!!! Bkn sng. Kalo dulu blakon dpt jadi gajah ngan pokok je. Hahahahahha (gelak porno lg)!!!! heheheheheh (tlg brentikan aku dr gelak riak ni, aku mmg tak nak brenti2 lg nih!!) Biar satu donia tau, haku ni pelakon!!!

p/s: kpd cikgu2 sk la salle 2 jinjang, aku dah buktikan yg aku pon bleh blakon. Bkn watak sampingan je yg aku expert!!

Tiada ulasan: