Iklan

VISIT KUALA LUMPUR @ RM299 (USD70 / GROUP)

VISIT KUALA LUMPUR @ RM299 (USD70 / GROUP)
VISIT KUALA LUMPUR @ RM299 (USD70 / GROUP) - click picture for more details

Isnin, 30 Mac 2009

Blog yang aku benci (1)

Contoh-contoh blog yang aku benci nak baca tapi terbaca gak..

"Huem.. Knp neh sume blaku kt ktew.? Byk dugaan yg tepkse ktew rempuhi. Naseb baek *** pny bf yg amat penyaba seperti sygs. Sygs redha jea dan masih mau ngun *** walaupun family *** ta dpt trime sygs seperti dlu."

"Sygs.. *** na ucap an myk2 trime kaseh sbb myk tlg *** dan syg byk k0rban an mase, wang dan sebagainye untuk *** . *** hrgai tuh sesgt. Dan *** mntk maf sbb *** myk wt slh and silap kt sygs. "

"Huem.. Knpla ktew ta dpt jd cm c0uple yg laen.? Knp ktew ta dpt jmp cm dlu.? Knp family *** sggp wt sygs cmneh.? Knp.? Huem.. Sygs.. *** tiap2 ary nangis sal sygs. *** ta dpt na trime neh sume. *** nangis sbb *** takut ktew ta dpt besame ag. "

"*** tna ktew tepisah. *** sayang sygs sesgt. *** tna kehlgan sygs. Sygs la satu2nye d ati *** . Tade 0rg laen. Trust me 0yke. Kal0 *** ade 0rg laen bun0h la *** . Please trust me. 0nly u in my heart. Tade 0rg laen slaen syg dlm ati *** 0yke. "

"Sygs.. Blea ag ktew dpt jmp.? Adeka pasneh sygs akn carik 0rg laen.? Adeka sygs akn tggl an *** ? Kal0 sygs wsea 0rg laen tuh leh buat sygs bahagie. *** akn rela an sygs tuk besame diye.

"Ya Allah.. Kau kuat an la iman ku dan tabah an la ati ku tuk ku tempuhi ranjau hidupku ini Ya Allah. Dan ak berharap kami akn terus besame hingga ke jinjang pelamin jika engkau mengizinkan-Nya."



Aku bukan nak komen tentang isinya, sebab ikut suka hati koranglah nak isi apa, betul tak? Yang aku nak sentuh adalah bahasa yang digunakan oleh gadis ini untuk menulis blognya. Bahasa apakah yang adik ni pakai?Nak kata bahasa Melayu, bunyi macam Tamil. Bunyi Hebrew (bahasa yahudi) pun ada. Contoh-contoh macam nilah yang membuatkan bangsa lain malu nak cakap bahasa Melayu sebab orang kita sendiri pun malu nak pakai bahasa Melayu! Jadi, salah siapa? Habis rosak bahasa kita!

Tunggu episod akan datang...





Layan...

17 ulasan:

cato;patchi berkata...

ayat yang dipakai dah memang meluat, isi lagi la meluat. takya la bagitau satu dunia kalau nak jiwang2, ai geli yu. [hehe sedapnye eden ngate org :P]

~syaQuost~ berkata...

ceh..
blogger camni selalu jek buat spoil..
kdg2 kite nak baca..
dah dia pakai perkataan singkat byk sgt dan pelik-pelik..

ape ko ingat ko adolf hitler ke nak cakap pantas dan berbelit dalam bahasa jerman?

dah aku jadi kurang faham dan kurang mood nak baca.. sebab ia ambil masa nak baca dan nak analisa perkataan yang kita tak paham..

p/s: kalau blog itu reader tetap aku, aku akan cube jugak baca blog die walaupun rase macam nak meleleh air mata menengok perkataan singkat sangat... pening-pening..

kayrolldin berkata...

cato:

mmg meluat pun..

kayrolldin berkata...

syak:

nasib baik dia bukan raeders ttp aku. hahaha!!

ertyqa berkata...

kih3~
bese la ayat tangkap leleh..
gl jek..
oh syg,syg syg ayg agi tk..
kwang3..

aie berkata...

gelabah.
kalo malas bace, takyah la bace..
nyampah je.
camne nk sebut pun tak tau.
ngiok

*kalo ade org msg sye ngan tulisan camni, kompen terus delete sebelum bace..

wuakakka...

kayrolldin berkata...

ertyqa:

leleh tak leleh, tp mmg berbulu baca. rosakkan bahasa! hahaha

kayrolldin berkata...

to aie:

aku terpakse bace sbb die die-hard-fans aku. hahaha!!

ertyqa berkata...

eh tah2 die sengau ke bab tue ayt mcm tue..
hehehe..
2 kali bc br phm die tlis ape..

kayrolldin berkata...

to ertyqa:

oops! no komen! hahahah aku best!

Khairul Faizi berkata...

aku baca tak meluat pun...besar kemungkinan aku tak faham SEPATAH HARAM pun apa yang minah ni tulis.

Harap saudara kayroll boleh tolong terjemahkan?

kayrolldin berkata...

to KF:

hahaha, aku letak jer. korg bleh nilai sndri.

aku cume geram cara dia guna BM mcm tu.. tp aku tak kisah dia nak tulis apa pun..

Sakeena Zahidah berkata...

rosak bahasa satu hal... tp lagi sedih rosak akidah...

Sakeena Zahidah berkata...

rosak bahasa tu satu hal.. lagi sedih rosak akidah... ~_~

Sakeena Zahidah berkata...

ehh.. sorie kroll... terbagi 2 comment same lak.. ok, tggu approval..

kayrolldin berkata...

to keena:

xpe. da bese org lain bg komen double. aie pun slalu bg double.

tpakse wt mcm ni sbb nnti ade komen spam.

aku publish sume komen ko sbb nnti nmpk bnyk. hahaha..

محمد نور ساكيب٨٨ berkata...

huhu
betui gak
saya pun tak berapa suka ngan blog macam tu, sepatutnya kita post artikel2 ilmiah yang boleh bagi kesedaran atau maklumat terbaru pada pengguna, ini setakat nak cite pasal keseihan hati bercinta, bla bla bla, better tak payah buat...