Iklan

VISIT KUALA LUMPUR @ RM299 (USD70 / GROUP)

VISIT KUALA LUMPUR @ RM299 (USD70 / GROUP)
VISIT KUALA LUMPUR @ RM299 (USD70 / GROUP) - click picture for more details

Sabtu, 14 Mac 2009

Hina Sultan

Kes 1

Hon Keong dituduh edar komen lucah

BUTTERWORTH 13 Mac - Gara-gara mengedar komen lucah yang menghina Sultan Perak, Sultan Azlan Shah, seorang ahli perniagaan telah dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini hari ini.

Chan Hon Keong, 26, didakwa melakukan kesalahan itu bersama isterinya, Khoo Hui Shuang, 27, melalui laman web http://books.dreambooks.com/duliduli.html yang mempunyai pautan kepada laman web Sultan Perak, www.sultanperak.gov.my. [read more]

Kes 2

Pembantu makmal didenda RM10,000

KUALA LUMPUR 13 Mac - Seorang pembantu makmal sebuah sekolah swasta didenda RM10,000 oleh Mahkamah Sesyen di sini hari ini selepas mengaku bersalah atas tuduhan menulis komen yang menghina Sultan Perak di sebuah laman web pada pertengahan Februari lalu. [read more]

Kes 3

Juru ukur beri alasan tertekan

PETALING JAYA 13 Mac - Seorang juru ukur tanah mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas tuduhan menggunakan dan memulakan penghantaran komen yang jelik sifatnya ke laman web pejabat Sultan Perak dengan niat menyakitkan hati orang lain. [read more]

Kes 4

Pemilik kedai dihadap ke mahkamah

KOTA KINABALU 13 Mac - Seorang pemilik kedai telefon bimbit dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas tuduhan memberi komen-komen dalam laman blog yang menjurus kepada perbuatan menghina Sultan Perak, Sultan Azlan Shah. [read more]

Berita lanjut, dapatkan Utusan Meloya anda hari ini!

KOMEN:

1) Aku rasa, ni pengajaran berguna kepada semua rakyat Malaysia bahawa, Sultan tidak boleh dipermainkan, diejek dan dibuat bahan gurauan. Kalau rasa benci sangat duduk Malaysia, pergilah negara-negara kat bahagian Barat tu yang boleh buat sesuka hati kat raja-raja mereka. Ejeklah puas-puas.

2) Aku tak tahulah, kat mana hati dorang ni sebenarnya. Ingat dah gempak sangat ke? Tapi aku tak akan lupa suatu kisah kat Terengganu dulu. Kenapa tak kena dakwa eh...?



Layan...

10 ulasan:

Khairul Faizi berkata...

No comment...nanti kena masuk mahkamah...hahaha...

Respect needs to be earn even if you are born a king

Long live the monarcy, guild us through this corrupted unefficient government

Sakeena Zahidah berkata...

Astaghfirllah...
msyarakat mlaysia ni nk jd mcm org sni ke??? (barat) yg terlalu open sehinggakn lupa asal usul diri, intergrity lesap.. moral hancur.. klau mcm ni la rakyat mlaysia, org sni lg respect la (malu wooooo......!!!!!!!)

khairul anuar berkata...

to KF:

hahhaa, aku pun seram nak komen tp dorg ni melampau gak. kalo tak tangkap, makin melampau dorg ni! igt doe duk kt London???

khairul anuar berkata...

to keena:

aku pun malu. mcm mane dorg ni sanggup wat mcm ni. kalo kt thailand dah kene tembak org mcm ni. kite kire berlembut lg dorg wat mcm ni.

kat sane setahu aku, mmg bebas nak wat kat raje mcm mane pon. nak amik gambar King Charles bogel pon boleh!

tp kt sini aku tentang habis-habisan!

hati besi berkata...

ye lor,besar kpla tk bleh handle btl..
sk2 ati jek..
yg tbaru pown sm gak kan~

putera_asQalan berkata...

harap je sebut time skola
rukun negara..

Taat setia kpd raja dan negara..!!
ceh..

*dancing banana*

~syaQuost~ berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
khairul anuar berkata...

to hati besi:

komen dlm blog die berani la, cube g dekat2 pintu istana tu, ade berani?

khairul anuar berkata...

to aie:

rukun negaRA TU tetulis dlm buku jer. bkn dlm hati. cube tanye budak2 skarang, berapa ramai yg hafal rukun negare dan tahu sejarah negare?

khairul anuar berkata...

to ano: mmg sultan tu still manusia, tp baginda ada hak utk dihormati. ketua negara still agong dan sultan ketua negeri. kalo kita x hormat, siapa lg nak hormat?

pastu, kalo tak amik tindakan, org lain pun buat gak kt sultan. nak jd mcm US baru nak berubah?