Iklan

VISIT KUALA LUMPUR @ RM299 (USD70 / GROUP)

VISIT KUALA LUMPUR @ RM299 (USD70 / GROUP)
VISIT KUALA LUMPUR @ RM299 (USD70 / GROUP) - click picture for more details

Rabu, 29 April 2009

Wajah-wajah tokoh Yahudi?

Inilah wajah sebenar tokoh-tokoh Yahudi terkenal. Ada yang berasal dari Israel sendiri dan rata-rata yang lain berasal dari Amerika (United States). Mereka adalah orang disebalik jenama terkenal yang kita guna atau pakai barang-barang mereka. Sumber gambar adalah dari pencarian aku sendiri. Jika ada kesalahan, bagi tahu.
Taylor Elie Metchnikoff - Pemenang Hadiah Nobel untuk kajian berkaitan penyakit berjangkitLevis Strauss - Levi's JeansBernanrd Katz - Pemenang Hadiah Nobel untuk kajian transmisi neoromuskularSurgey Brin - c0-founder Enjin Pencarian Internet, Google. Juga orang ke-26 terkaya di dunia ketika umur baru mencecah 35 tahun [mengikut Forbes]Andrew Schally Berry - Pemenang Nobel untuk kajian endokrinologiHoward Schultz - Pemilik Restoran Starbuck'sIrv Robbins - Baskin & Robbins (Aiskrim)Ralph Lauren - Pemilik Jenama Pakaian POLOGregory Pincus - Pembangun pil perancang keluarga yang pertamaPeter Schultz - Kabel Gentian OptikPaul Samuelson - Penerima Hadiah Nobel untuk Sains EkonomiMilton Friedman Greyscale - Pakar makroekonomi dan mikroekonomi serta kapitalism. Juga menerima hadiah NobelKarl Marx - Pemikiran kapitalism, komunism dan sosialisLeo Szilard - Membangunkan reaktor rangkaian nuklear pertamaLarry Ellison - CEO Oracle Corporation, Syarikat Perisian terkenal dunia dan antara orang terkaya duniaJonas Salk - Mereka vaksin Polio pertamaGertrude Elion - Menjumpai ubat melawan penyakit leukemiaGeorge Wald - Penerima Hadiah Nobel bagi kajian mata manusiaSigmund Freud - Teori Id, Ego dan Super EgoDonna Karan - Pereka fesyen dan pemilik jenama fesyen terkenal, DKNYBaruch Blumberg - Mencipta vaksin Hepatitis BBill Rosenberg - Dunkin DonutsElbert Einstein - Saintis terkenal


Adakah korang kenal mereka-mereka ini? Sebenarnya ramai lagi tokoh Yahudi yang lain tapi malas aku nak upload gambar dorang sebab nanti page aku berat. Aku bukan kagum kepada mereka-mereka ni sebab dikalangan orang Islam pun ramai jugak yang hebat-hebat cuma mereka-mereka ni tak didedahkan oleh media dan dunia sebab mereka ni Muslim. Gambar-gambar ni pun sekadar maklumat sahaja kepada yang mereka terlalu agungkan sangat barat tu. OK?

Layan.....


p/s: dapatkan Plan Prepaid dengan tempoh sah kredit sehingga 28 bulan atau 850 hari, SMS percuma sehingga 1800 SMS, panggilan serendah 5 SEN ke semua rangkaian dan internet laju. Berminat? Hubungi saya 0132825823

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Ada satu lagi yahudi yang mukanya tak nampak , iaitu perangai yahudi yang ada dalam diri kita yang Tuhan ingatkan minimum 17kali sehari dlm surah fatihah supaya jgn jadi Yahudi dan Kristian!Kita baca Fatihah utk Yahudi dlm diri kita itu dinyahkan!

Tanpa Nama berkata...

Jangan sesekali bangga dengan mereka. Semuanya ilmu Allah. dan kafir diberi kelebihan untuk kaya di dunia sementara ini.. .