Followers

Wednesday, April 29, 2009

Wajah-wajah tokoh Yahudi?

Inilah wajah sebenar tokoh-tokoh Yahudi terkenal. Ada yang berasal dari Israel sendiri dan rata-rata yang lain berasal dari Amerika (United States). Mereka adalah orang disebalik jenama terkenal yang kita guna atau pakai barang-barang mereka. Sumber gambar adalah dari pencarian aku sendiri. Jika ada kesalahan, bagi tahu.




Taylor Elie Metchnikoff - Pemenang Hadiah Nobel untuk kajian berkaitan penyakit berjangkit



Levis Strauss - Levi's Jeans



Bernanrd Katz - Pemenang Hadiah Nobel untuk kajian transmisi neoromuskular



Surgey Brin - c0-founder Enjin Pencarian Internet, Google. Juga orang ke-26 terkaya di dunia ketika umur baru mencecah 35 tahun [mengikut Forbes]



Andrew Schally Berry - Pemenang Nobel untuk kajian endokrinologi



Howard Schultz - Pemilik Restoran Starbuck's



Irv Robbins - Baskin & Robbins (Aiskrim)



Ralph Lauren - Pemilik Jenama Pakaian POLO



Gregory Pincus - Pembangun pil perancang keluarga yang pertama



Peter Schultz - Kabel Gentian Optik



Paul Samuelson - Penerima Hadiah Nobel untuk Sains Ekonomi



Milton Friedman Greyscale - Pakar makroekonomi dan mikroekonomi serta kapitalism. Juga menerima hadiah Nobel



Karl Marx - Pemikiran kapitalism, komunism dan sosialis



Leo Szilard - Membangunkan reaktor rangkaian nuklear pertama



Larry Ellison - CEO Oracle Corporation, Syarikat Perisian terkenal dunia dan antara orang terkaya dunia



Jonas Salk - Mereka vaksin Polio pertama



Gertrude Elion - Menjumpai ubat melawan penyakit leukemia



George Wald - Penerima Hadiah Nobel bagi kajian mata manusia



Sigmund Freud - Teori Id, Ego dan Super Ego



Donna Karan - Pereka fesyen dan pemilik jenama fesyen terkenal, DKNY



Baruch Blumberg - Mencipta vaksin Hepatitis B



Bill Rosenberg - Dunkin Donuts



Elbert Einstein - Saintis terkenal






Adakah korang kenal mereka-mereka ini? Sebenarnya ramai lagi tokoh Yahudi yang lain tapi malas aku nak upload gambar dorang sebab nanti page aku berat. Aku bukan kagum kepada mereka-mereka ni sebab dikalangan orang Islam pun ramai jugak yang hebat-hebat cuma mereka-mereka ni tak didedahkan oleh media dan dunia sebab mereka ni Muslim. Gambar-gambar ni pun sekadar maklumat sahaja kepada yang mereka terlalu agungkan sangat barat tu. OK?





Layan.....

1 comment:

Anonymous said...

Ada satu lagi yahudi yang mukanya tak nampak , iaitu perangai yahudi yang ada dalam diri kita yang Tuhan ingatkan minimum 17kali sehari dlm surah fatihah supaya jgn jadi Yahudi dan Kristian!Kita baca Fatihah utk Yahudi dlm diri kita itu dinyahkan!

StatCounter

statcounter