Iklan

VISIT KUALA LUMPUR @ RM299 (USD70 / GROUP)

VISIT KUALA LUMPUR @ RM299 (USD70 / GROUP)
VISIT KUALA LUMPUR @ RM299 (USD70 / GROUP) - click picture for more details

Khamis, 15 Januari 2015

Nak pergi ke tak?

Assalamualaikum



22 - 24 Januari 2015 trip ke Langkawi kali ke-2 bersama sahabat Zainuddin. Yang ni dah plan lama. Nak naik AirAsia. Tapi aku semakin teragak-agak sama ada nak pergi ke tak sebab, NAIK KAPAL TERBANG. Walaupun dah berpuluh kali naik, aku tetap trauma dan rasa takut tiap kali nak menggunakan perkhidmatan awam yang boleh dikategorikan sebagai terselamat di dunia.

Masa usia kanak-kanak takda rasa takut pun malah selalu teruja. Balik kampung Kuantan je pun kerap naik flight. Tapi bila dah dewasa, keadaan cemas dan takut tu bertambah - padahal selalu usha website AirAsia. Lagi-lagi bila ada kes seperti MH370, MH17, QZ8501 dan kes-kes yang lain berkaitan dengan pesawat awam. Lagilah bertambah gerun. 

Kalau ikutkan memang tak nak pergi tapi jadi serba salah sebab sahabat aku, Zainuddin yang belanja tiket. Ermmm... kalau tak pergi mesti dia sangat kecewa. Adoi.... seram + takut + trauma + gayat = sama je maksud.


Air Asia


MAS

Tiada ulasan: